Izdelki za www biocontrol ch (2)

Prehransko Dopolnilo

Prehransko Dopolnilo

Načrtovanje proizvodnje na podlagi zahtev: GMP-IFS-BIO-HACCP Tablete/Kapsule/Mehki gel/Prah/tekočina
Staranje Eteričnih Olj

Staranje Eteričnih Olj

Peroksidacija in intramolekularne reakcije Olja iz oljk postanejo s časom žarkasta. Žarkost je kemična sprememba molekularnih struktur rastlinskih olj. Enaki kemični mehanizmi delujejo tudi na eterična olja. Prisotnost kisika, ki je naravno raztopljen v oljih, sproži te kemične reakcije. Te se pospešijo v prisotnosti svetlobe, zraka, temperaturnih skokov ali različnih nečistoč. Reakcijski mehanizem tega "staranja" se deli na dve fazi: peroksidacijo in intramolekularne reakcije (ali faza širjenja). Znanstvena literatura opisuje več primerov peroksidacije. Tukaj je primer linalola, ki je obilno prisoten v eteričnih oljih. (Primer: sivka, lavandin, timijan z linalolom, rožnato les, žajbelj, itd). V tem shemu linalol najprej doživi peroksidacijo. Ta proizvede nov spoj: 7-dhidroperoksid-3,7-dimetil-okta-1,5-dien-3-ol.